Hur man blir en donator eller bidragsgivare

Share Button

Internationellt utbyte av kompetens och erfarenheter är av yttersta vikt för utvecklingen av Sverige. USA och Kanada erbjuder världens mest dynamiska forskningsmiljöer och en av världens viktigaste ekonomiska marknader. Sedan 1919 har många unga talangfulla studenter och forskare genom Stiftelsens försorg givits möjlighet att genom stipendier för studier, forskning och praktikarbete få spjutspetskompetens i USA och Kanada. Sverige-Amerika Stiftelsens verksamhet bedrivs med begränsade ekonomiska resurser och med ett stort inslag av ideella insatser. Stiftelsen är beroende av donationer och ekonomiska bidrag från företag, organisationer och privatpersoner. Det finns många sätt att stödja Sverige-Amerika Stiftelsens arbete och Stiftelsen tar tacksamt emot stöd i alla former.

  • Stipendiedonation: Du som privatperson eller Ditt företag kan bli en stipendiedonator. Genom att ge en årlig eller engångsdonation går hela beloppet till ett eller flera talangfulla studenter eller forskare.
  • Stipendiefond: Skapandet av en stipendiefond är en långsiktig investering i spjutspetskompetens. Avkastningen blir ett eller fler öppna eller riktade stipendier, allt enligt donatorns önskemål.
  • Sverige-Amerika Stiftelsens donationsstiftelser
  • Ekonomiskt bidrag: Ett ekonomiskt bidrag till verksamheten hjälper oss att fortsätta att ge duktiga studenter möjlighet att studera i USA/Kanada eller göra en studiepraktik som ger eftertraktad kompetens och viktiga erfarenheter från USA eller Kanada.

Aktieutdelning

Detta kan vara ett sätt att stötta Stiftelsen och på så vis undvika beskattning av aktieutdelning

Medlemskap

Du kan även stödja Stiftelsens verksamhet genom att bli medlem. Medlemsavgiften  betalas in till PG 786 86-3

    • 150 kr per år
    • engångsinbetalning på 2250 kr för ständigt medlemskap

 

För medlemskap: lämna namn och adress så skickar vi inbetalningskort och vår senaste verksamhetsberättelse: info[at]sweamfo.se

 

Övriga bidrag: Bidrag i form av varor eller tjänster tas tacksamt emot.

Kontakta Stiftelsens VD, Anna Rosvall Stuart, för mer information om stipendiedonationer, stipendiefonder och ekonomiska bidrag.

Tel: 08-611 4805 eller anna.rosvallstuart[at]sweamfo.se
 

Sverige-Amerika Stiftelsens bank och betalningsmöjligheter:

Postgiro: 786 86-3

Bankgiro: 607-9065

Organisationsnummer: 802006-3676

IBAN: SE855 000 0000 0585 1100 4793

BIC Code: ESSESESS