Råd till Lawrenceville-kandidater

Hej Lawrencevillekandidater,

Jag vet hur det känns. Nervositet och förväntan. Förhoppningar och funderingar. Man har gett allt i alla tester, brev och intervjuer. Vad ska hända nu?

För några av er kommer det här vara en process där ni har lärt er mer om er själva. En process där ni har fått anledning att tänka på vilka ni är och vad ni vill med framtiden. Håll fast i den bilden ni ser för ert inre, den är bra att ha med sig in i framtiden. För en av er kommer det här dock bli en ännu större lärandeprocess. För en av er innebär det faktum att ni har suttit i Sverige-Amerika stiftelsens kök i väntan på er intervju även att ni kommer att sätta er i en flygstol i ett plan över Atlanten, till en skola ni hittills nog bara har sett bilder av.

Mitt år på Lawrenceville gav mig många saker som jag tror har varit fundamentala för de äventyr som följt efteråt. Lawrenceville gav mig färdigheter, egenskaper och erfarenheter som har låtit mig resa världen runt och ta mig fram i sammanhang jag inte hade kunnat föreställa mig att jag skulle befinna mig i.

För dig som tar dig dit kan jag bara ge rådet att göra året till ditt eget. Våga prova nya saker, uppleva nya miljöer och upptäcka sidor av dig själv och hos andra.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar,

Petter
Lawrencevillestipendiat 2009/2010

Dela...