Övrigt

Boende

De flesta elever måste bo i dormatories (studenthem) första året. Dessa ligger antingen på universitetsområdet eller precis i närheten. På vissa dormatories bor det bara kvinnliga studenter, och på andra bara manliga. Det finns även coeducational eller coed dormatories där det bor både killar och tjejer. Att man bor två studenter i varje rum är inte ovanligt. Oftast är det totalförbud på alkohol i dormatories.

Försäkring

Din svenska försäkring täcker oftast inte vård i USA om du studerar utan du behöver teckna en privat försäkring. Ibland kan du teckna en försäkring via din skola, kolla med dem att du har rätt försäkring. Om inte skolan har en försäkring för dig kan du teckna en utlandsförsäkring via CSN:
http://www.csn.se/utomlands/hur-mycket-kan-du-fa/extra-kostnader/forsakring-1.3229

Det finns även företag som enbart behandlar försäkringar för utlandsstuderande i USA. Här är ett exempel på ett sådant företag:
http://intlstudentprotection.com

Arbeta

Du kan inte arbeta i USA med ditt F-1 visum men du får arbeta på skolan. Om du vill praktisera i USA kan din skola i många fall hjälpa dig att skaffa ett temporärt arbetstillstånd.

Körkort

Du kan köra bil med ditt svenska körkort under en kort period sedan måste du beställa ett internationellt körkort som gäller ett år. Ska du vara i USA en längre period bör du skaffa ett amerikanskt körkort.

Här är en länk till ett projektarbete inför en gymnasieelevs studier i USA:
http://www.golf.se/Global/Spela/Skola%20och%20golf/College/Studier%20och%20Idrott%20i%20USA.pdf

Dela...