Anna Svegborn

Utdrag från Stiftelsens julbrev 2012:
Nu är det ungefär ett år sedan jag bestämde mig för att söka Lawrencevil-lestipendiet. Det var ett av mitt livs bästa beslut. Jag har varit här i cirka tre månader och har redan varit med om massor av nya saker och lärt känna många nya människor. En av de mest spännande sakerna med skolan är att det finns elever från alla världens hörn. Jag har klasskamrater från nästan alla kontinenter, vilket gör att man inte bara lär sig mer om amerikansk kultur utan även om traditioner från hela världen.

Jag tycker väldigt mycket om de små klasserna där eleverna sitter runt the Harkness Table och diskuterar med varandra. Det gör det lättare att engagera sig i klasserna, vilket dock oftast inte är någon utmaning ef-tersom kurserna är fokuserade på smala områden, så man kan välja att läsa om just det man tycker bäst om.

Jag har alltid varit inriktad på de mer naturorienterande ämnena och här har jag fått chansen att verkligen gå på djupet inom molekylär biologi (DNA och gener), som jag blev väldigt intresserad av under mina två första gymnasieår. Det är verkligen kul och kursen ger bra insikt inom hur det är att arbeta i ett labb. Jag har alltid velat kunna spela något instrument, men det var inte för än jag kom till Lawrenceville som musiklektioner blev en verklighet och jag älskar det.

Utöver det akademiska så är det kul att skolan ligger så nära New York City. Dit har jag åkt några gånger och det är verkligen en fantastisk stad. Nu ser jag fram emot ”The House Banquet”, som är den avslutande till-ställningen innan vi alla skiljs åt för jullov. Jag är extremt glad över att jag fick detta stipendiet och tycker att det är fantastiskt att Sverige-Amerika Stiftelsen gör det möjligt för svenska ungdomar att få vara med om en fantastisk upplevelse som denna.

Anna Svegborn

Dela...