Sara Tabari

Efter dryga två månader på The Lawrenceville School som Sverige-Amerikastiftelsens stipendiat 2014-2015, kan jag säga att jag verkligen känner mig som hemma. Skolan är rigorös, akademiskt sett, men också otroligt givande och stimulerande.

Lawrenceville har även ett helt otroligt utbud av kurser, allt ifrån Astronomi (en av mina kurser i höst) till kurser som enbart handlar om den spanska internetvärlden. Det är lätt att hitta kurser som du verkligen brinner för, eller varför inte passa på att prova på en kurs helt utanför din inriktning på gymnasiet i Sverige?

Vare sig det kommer till skolans Football Games, danser, välgörenhetsarbeten eller andra evenemang; skiner alltid den starka skolandan igenom. Det tycker jag personligen är det absolut bästa med Lawrenceville, att jag kunnat bli en självklar del i skolgemenskapen, trots att jag bara varit här i drygt två månader! Jag har gått med i många olika skolklubbar och jag har fått utveckla mitt intresse för debatt och att skriva under min tid här, vilket var någonting jag brann för i Sverige. Dessutom har jag fått pröva på aktiviteter jag aldrig någonsin skulle haft möjlighet att på i hemma!

När jag skickade in min ansökan till Sverige-Amerika stiftelsen vågade jag knappt föreställa mig att det skulle bli jag som drygt ett år senare skulle rekommendera andra att söka till Lawrencevillestipendiet. Det har varit det absolut bästa valet jag gjort i mitt liv och jag kommer åka härifrån med massor av nya erfarenheter, fantastiska minnen och vänner för livet.

Om du är intresserad av att lära känna den amerikanska kulturen, få nya vänner från hela världen och ta chansen att utmana dig själv, är Lawrenceville ett fantastiskt ställe att göra det på. Gör som Lawrenceville skolmotto och Jump In!

Sara Tabari

Dela...