Entreprenörskap

År 2019 firade vi hundraårsjubileum. Under Stiftelsens andra århundrade är entreprenörskap ett fokus - Sveriges välstånd och framtid kommer att bygga på entreprenörskap och Nordamerika har världens bästa universitet och världens bästa marknad och miljö för entreprenörskap. Läs mer nedan.

Sverige-Amerika Stiftelsens satsning på entreprenörskap för Sverige

Ansökan görs i den ordinarie utlysningen för ”Kontantstipendier”, som sker i maj månad varje år med deadline i september. För dig med entreprenörsdrömmar ska du även tänka på detta:

Sverige-Amerika Stiftelsen introducerar nya fantastiska stipendiemöjligheter för dig som vill bli entreprenör och vill ansöka till högre universitetsstudier i Amerika. Entreprenörskap är inte ett akademiskt fält, utan du behöver själv motivera varför den ena eller den andra utbildningen kan få dig att nå dina entreprenörsdrömmar. Om du har vad som krävs så väntar vi på att få investera i din utbildning. Det kan vara:

  • Du har en grundexamen och söker en MBA med prioritet till lärosäten där många entreprenörer finns.
  • Du har arbetat några år och hittat inspiration till en framtida affär och vill placera dig i täten med nätverk och kunskaper.
  • Du har en attraktiv akademisk profil, till exempel teoretisk fysik eller matematik – eller något vi inte tänkt på men som du kan upplysa ansökningsnämnd och stipendiedonatorer om. Tänk på att motivera kunskaperna som har fått dig att komma in på ett av de främsta universiteten i Amerika

Kriterier: Du ska ha toppbetyg, ett starkt CV och referenser. Du kan ha en grundexamen i t.ex. ekonomi (samhällsvetenskaplig)/teknik eller naturvetenskaplig och/eller annan utbildning. Det är bra om du har arbetat några år på ett start-up eller har erfarenhet från annan entreprenörsverksamhet. Du ska visa stark motivation för entreprenörskap i vida termer och vilja starta eget i Sverige i framtiden.

Dela...