Homecoming 2023 – Kanada och Stiftelsen 70 år

Sverige-Amerika Stiftelsen bjuder varje höst in hemvändande stipendiater till en ”homecoming” för att fira de nyblivna alumnernas återkomst med styrelse, fullmäktige, givare och vänner till Stiftelsen. Detta år passade vi även på att fira 70 år med Kanada, då Stiftelsens första stipendiat till Kanada for iväg till Ottawa 1953 för att forska om isbildning på flygplansvingar. Under dessa 70 år som Stiftelsens Kanadaprogram har fortlöpt har drygt 150 unga talanger fått stipendier för att forska och studera vid renommerade lärosäten över hela Kanada. Våra Kanadaalumner hyser en varm tillgivenhet till landet, inte bara p.g.a. den höga akademiska standarden som råder vid de mottagande kanadensiska institutionerna, men också för att de allra flesta trivdes oerhört bra i det kanadensiska samhället. Det var således med glädje vi firade Stiftelsens Kanadaprogram med rött och vitt som huvudtema och alumner inom alltifrån humaniora till naturvetenskap.

Kvällens talare var alumn, professor i filosofi och VD för Institutet för framtidsstudier Gustaf Arrhenius (University of Toronto, Kanada, 1994). Den efterföljande diskussionen modererades av Beata Wickbom (Gettysburg College, USA, 1986).

Kronprinsessan Victoria var kvällens hedersgäst och gav extra glans till detta 70-årsjubileum. 

-DSC1805 (1)
Från vänster: Ordförande Christian Salamon, Alumn Gustaf Arrhenius, Kronprinsessan Victoria, Ambassadör Jason LaTorre, Alumn Beata Wickbom och VD Anna Rosvall Stuart

Oh Canada!

Dela...