Hur man blir en donator eller bidragsgivare

Augusti 2017

Minnesgåva Bengt Modéers Stipendium

Till minne av Bengt Modéer som avled i augusti mottas bidrag till stipendium till unga för forskarutbildning eller forskning vid ett amerikanskt universitet. Stipendiat utses i enlighet med Sverige-Amerika Stiftelsens kriterier. Bengt Modéer var stipendiat vid Stanford University,
Palo Alto, CA 1973-1974. Han var medlem i Stiftelsens fullmäktige och stipendiekommitté, och inte minst en stor vän till Stiftelsen.

Om du vill ge ett bidrag till minne av Bengt Modéer, vänligen sätt in beloppet på Sverige-Amerika Stiftelsens  Bankgiro: 607-9065 eller Postgiro 7 86 86-3. Märk insättningen med ”Bengt Modéers Stipendium”, ditt namn och adress så skickar vi en bekräftelse på bidraget.


Donationer till Sverige-Amerika Stiftelsen

Internationellt utbyte av kompetens och erfarenheter är av yttersta vikt för utvecklingen av Sverige. USA och Kanada erbjuder världens mest dynamiska forskningsmiljöer och en av världens viktigaste ekonomiska marknader. Sedan 1919 har många unga talangfulla studenter och forskare genom Stiftelsens försorg givits möjlighet att genom stipendier för studier, forskning och praktikarbete få spjutspetskompetens i USA och Kanada. Sverige-Amerika Stiftelsens verksamhet bedrivs med begränsade ekonomiska resurser och med ett stort inslag av ideella insatser. Stiftelsen är beroende av donationer och ekonomiska bidrag från företag, organisationer och privatpersoner. Det finns många sätt att stödja Sverige-Amerika Stiftelsens arbete och Stiftelsen tar tacksamt emot stöd i alla former.

  • Stipendiedonation: Du som privatperson eller ditt företag kan bli stipendiedonator. Genom att ge en årlig eller engångsdonation går hela beloppet till ett eller flera talangfulla studenter eller forskare.
  • Stipendiefond: Skapandet av en stipendiefond är en långsiktig investering i spjutspetskompetens. Avkastningen blir ett eller fler öppna eller riktade stipendier, allt enligt donatorns önskemål.
  • Ekonomiskt bidrag/verksamhetsbidrag: Ett ekonomiskt bidrag till verksamheten hjälper oss att fortsätta att ge duktiga studenter möjlighet att studera i USA/Kanada eller göra en studiepraktik som ger eftertraktad kompetens och viktiga erfarenheter från USA eller Kanada.

Aktieutdelning

Detta kan vara ett sätt att stötta Stiftelsen och på så vis undvika beskattning av aktieutdelning.

Vi måste hänvisa varje gåvogivare till sin egen bank, men hjälper självklart till med allt vi kan för att underlätta en sådan gåva. Nya kompletterande regler har tillkommit, varför du som givare måste gå via sin egen bank.

Medlemskap

Du kan även stödja Stiftelsens verksamhet genom att bli medlem. Medlemsavgiften betalas in till PG 786 86-3

    • 150 kr per år
    • engångsinbetalning på 2250 kr för ständigt medlemskap

 

För medlemskap: lämna namn och adress så skickar vi inbetalningskort och vår senaste verksamhetsberättelse: info[at]sweamfo.se

 

Övriga bidrag: Bidrag i form av varor eller tjänster tas tacksamt emot.

Kontakta Stiftelsens VD, Anna Rosvall Stuart, för mer information om stipendiedonationer, stipendiefonder och ekonomiska bidrag.

Tel: 08-611 4805 eller anna.rosvallstuart[at]sweamfo.se
 

Sverige-Amerika Stiftelsens bank och betalningsmöjligheter:

Postgiro: 786 86-3

Bankgiro: 607-9065

Organisationsnummer: 802006-3676

IBAN: SE855 000 0000 0585 1100 4793

BIC Code: ESSESESS

 

SWISH: 123 595 22 39

 

Läs här om Sverige-Amerika Stiftelsens befintliga donationsstiftelser.