För dig som är idrottare

Framgångar inom idrott kan hjälpa din ansökan. Stora universitet men även en del mindre skolor ger ut Scholarships (stipendier) till elever som är duktiga på en viss idrott. Även om den skola du ansöker till inte ger ut Scholarships kan det ändå vara till stor hjälp för din ansökan om du utövar någon idrott. De flesta Colleges är med, och tävlar, i en liga som kallas National Collegiate Athletic Association (NCAA). Den är uppdelad I tre divisioner (DI, DII, DIII). Skolor som är med i Division III, vilket oftast endast är små skolor, ger inte ut sportstipendier men har ändå skollag i många sporter. De skolor som inte är med NCAA är med i andra ligor som t.ex. National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA). När du vet vilken skola du vill ansöka till bör du kontakta Coachen (tränaren) för den idrott du utövar för mer information om hur du ansöker om sportstipendium. Detta bör du göra i samband med din ansökan. Oftast kommer du behöva spela in en film som visar dina förmågor inom sporten och ibland kan du även behöva provspela.

För att få reda på vilken liga eller division din skola är med i kan du besöka skolans hemsida och leta dig fram till ”Athletics” eller besöka NCAA och NAIAs hemsidor:

http://www.ncaa.com/
http://www.naia.org/

Det finns även organisationer som hjälper internationella elever över till USA på sportstipendier. Här är två exempel på sådana föreningar:

http://www.bluechip.nu/
https://www.collegescholarshipsusa.com/se/

Observera att ett sportstipendium ofta kommer med vissa åtaganden. Om du har stipendium för en viss idrott förväntas du aktivt delta i den idrotten under din studieperiod.

Dela...